Ce e dragostea???

Pe cat de multe am reusit sa adun in aceasta mica parte din viata, pe atat de multe lucruri le-am scapat cu vederea, sau mai bine zis de atatea ori am dat gres, dar oare de ce ?Oare straduinta mea nu a fost indeajuns ?Sau poate n-am privit destul in ochii ispitei, ai provocarilor sau ?De cand incerc sa definesc banalitatile acestei vieti, tinderea aceasta spre perfectiune, dar... esec peste esec.
Stand intr-o zi si privind in gol, spre nimic ,mai bine zis intr-o seara, vedeam chipull iubirii ideale, si atunci mi-am dat seama ca perfectiunea nu se poate plasa pe aceeasi targa cu dragostea, oricat n-ar fi ea de sincera, gingasa, suava, dulce.Pot sa spun multe despre dragoste, dar niciodata nu am sa o plasez la egal cu perfectiunea.Odata indragostit omul inchide ochii la tot ce i-l inconjoara, uita de prieteni, parinti, frati, surori, rude, absolut totul se transforma in ceva inutil pentru moment.Si sa mai spunem ca aceasta e perfectiune ?Inca din cele mai vechi timpuri se spune ca iubirea e un sentiment frumos si placut pe care merita sa-l gusti macar odata in viata.Da intr-adevar e placut, frumos dar totodata e si cel mai dureros din cate pot exista. Sa ne amintim de viata de zi cu zi, daca nu atunci din cele mai vechi timpuri : cati au suferit din cauza dragostei si cati s-au multumit de ea.Sa punem in raport, ce ne da ?Unu la o mie sau poate la zece mii ? Si sa mai spunem ca dragostea e unul din simbolurile puritatii, al gingasiei, al perfectiunii la urma urmei.Nu, categoric nu !Cand vorbim despre dragoste, vorbim despre acel sentiment placut in multe perioade, dar totodata si de cel mai pacatos.Oare putini oameni de rand sau eroi din mitologie si-au pus capat zilelor din cauza acestui sentiment, sau nu el dezleaga in sufletele oamenilor ura, gelozie, invidie, furie ? Ba da, totul se intampla din cauza dragostei, sau poate sa zicem datorita dragostei.Nici nu stii ce sa alegi : sa adori dragostea si s-o ridici in slavi ca pe cel mai placut si dulce sentiment sau sa- l strivesti in picioare ?Se spune ca « unde dragoste nu e, nimic nu e » si totodata mi se pare ca e si invers.
Si totusi de ce iubim ?De ce suferim atat de mult cand ajungem la despartire, si ne mai ramane un pas pana la disperare ?De ce ?Raspunsul e simplu : doar prin dragoste, dezamagire, suferinta omul incepe sa pretuiasca tot ce i se da, si fiecare din noi chiar daca iubeste, oricum greseste, iar odata cu fiecare greseala pe care o facem ni se da sansa de a fi mai buni si de a iubi cu tot sufletul.Cum se spune : « pana nu pierzi pe cineva, nu ai cum sa ii simti lipsa ».Asa ca « Oameni buni, haideti sa iubim cu tot sufletul, chiar daca acesta este cel mai mare pacat pe care i-l savarsim in aceasta viata, oricum o viata avem si trebuie sa o traim din plin. !!!

Comentarii

  1. frumos...se simnte ca este scris din suflet,dragostea aduce si dureri si suferinte si klipe frumoase,dar totusi sa iubim si sa fim iubiti,pentru ca asta este taina fericirii...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare